Home

Verzekering

VRAGEN OVER VERZEKERING?

DOE DE VERZEKERINGSCHECK: GRATIS CONSULT!

Om u te helpen bij het kiezen van het juiste moment waarop u voor uw kind een verzekering moet afsluiten voor een orthodontische behandeling kunt u bij ons een GRATIS CONSULT aanvragen!

Zo bent u op tijd verzekerd en betaalt u niet eerst jaren premie voordat uw kind daadwerkelijk orthodontische vergoeding nodig heeft.

Om voor vergoeding orthodontie door uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen dient u aanvullend verzekerd te zijn. Let hierbij op dat orthodontie in het pakket vergoed wordt. De zorgverzekeraars hanteren vergoedingen die sterk verschillen! Het loont dus om niet alleen zorgvuldig de zorgverzekeraars te vergelijken, maar ook de pakketten die de zorgverzekeraars aanbieden. Gaat u er hierbij van uit, dat de kosten van een orthodontische behandeling meestal liggen tussen € 2000,00 en € 3000,00, verdeeld over 2 á 3 jaar. Let op bij het overstappen van zorgverzekeraar maar ook van zorgpakket binnen uw eigen verzekering dat u niet een wachttijd van 1 jaar heeft. Dit houdt in dat u eerst 1 jaar premie moet betalen voordat u voor vergoeding in aanmerking komt.

Orthodontie wordt in uitzonderlijke gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. Het gaat hierbij om aangeboren afwijkingen aan het gezicht, of ernstige standsproblemen van kaken en/of tanden. Voor vergoeding van orthodontie bij dit soort afwijkingen zal voorafgaand een aanvraag bij de zorgverzekeraar ingediend moeten worden. Aan de hand van deze aanvraag kan de zorgverzekeraar besluiten de behandeling wel of niet voor 100% te vergoeden.

Om u inzicht te geven in de verschillende aanvullende polissen van de zorgverzekeraars kunt u op de website www.vergelijkmondzorg.nl de informatie vinden.